Goju Ryu Karate-do is één van de vier karatestijlen die wereldwijd worden erkend. Goju Ryu Karate-do heeft de intentie een methode (do) te zijn welke een harmonieuze ontwikkeling van lichaam en geest beoogt en bovendien aanzet om moed, discipline, zelfbeheersing, zelfvertrouwen, controle en doorzettingsvermogen te cultiveren. Respect voor elkaar en met plezier kunnen sporten in een vertrouwelijke omgeving staan bij ons hoog in het vaandel.

Uitgangspunt van onze school is een school neer te zetten waar men op een leuke manier het karate kan leren en beoefenen waar men zich thuis voelt. Een plek waar jong en oud op een prettige wijze een stukje zelfverdediging, discipline, respect en (zelf-)vertrouwen aangereikt krijgen. Wij zien het als een uitdaging om in de lessen spel, variëteit en kennis op elkaar af te stemmen en de lessen op die manier leuk en interessant te houden voor zowel beginners als gevorderden.

Ervaar de essentie van Goju karate door de samenwerking tussen kracht en zacht. ‘Go’ (onbuigzaamheid of kracht) en ‘Ju’ (buigzaam of zacht).

Kai-zen staat voor verandering ten goede. Kleine, schijnbaar onbelangrijke, steeds doorgaande en nooit eindigende vorderingen.

 

Dojo instructor

Sensei
Harold Brill
2e dan

 _________________________________
Harold Brill woonde tot zijn 18e jaar op St. Maarten waar hij Kyokushinkai Karate beoefende.
In 2003 startte hij in Nederland met het beoefenen van Gojukai Karate. Hij traint bij Kyoshi Jan van den Dries (7e dan).